Sinun Hammashoiva Oy

”On huojentava olo, kun IT-asiat ja tietoturva ovat osaavissa käsissä”

Sinun Hammashoiva Oy on vuonna 2017 perustettu hammaslääkäripalveluita tarjoava yritys. Yritys aloitti toimintansa Laihialta, josta se on laajentanut kolmessa vuodessa toimintaansa Kauhajoelle, Vaasaan, Kankaanpäähän ja Pirkkalaan. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä yhteensä 28 henkilöä.

Sinun Hammashoiva Oy:n kasvuvauhti on ollut huimaa sen perustamisesta lähtien. Yritys aloitti toimintansa yhdellä hammaslääkäriasemalla ja neljässä vuodessa sillä on toimipisteitä jo viidellä eri paikkakunnalla.  

—Kasvuvaiheessa tapahtuu paljon asioita. Ensimmäisen toimipisteen perustamisen jälkeen ymmärsin, että mikäli haluamme viedä asioita aikataulussa läpi, tarvitsen lisää osaavia käsiä ympärilleni. Siksi otin yhteyttä Main IT Oy:n Ronny Backmaniin, joka on tuosta päivästä lähtien ottanut haltuun yrityksemme IT-asioiden hallinnoinnin, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Pirjo Juusela.

Tällä hetkellä Main IT Oy suunnittelee ja asentaa uusien toimipisteidemme IT-yhteydet ja tietokoneet sekä ylläpitää ja varmistaa yrityksen eri puolella Suomea sijaitsevien toimipisteiden päivittäiseen tietoliikenteeseen ja tietoturvaan liittyvät toiminnot.

Valvira, potilastietojärjestelmät ja varmuuskopiot

Hammaslääkäriasemien toiminta on tarkkaan valvottua, koska niiden toiminta edellyttää potilastietokantojen ylläpitämistä. Tiedon suojaamisella on suuri merkitys, jota mm. Valvira valvoo.

—Asiakasmäärän kasvaessa myös hallittavien potilastietojen määrä kasvaa. Tämä edellyttää, että tietoturvamme ja varmuuskopiointi toimivat ja että tallennustilamme on riittävä. Ronny on näissä askeleen edellä – hän katsoo asioita eteenpäin ja ehdottaa meille ratkaisuja jo ennakkoon. Tämä on meille arvokasta palvelua. Riskejä ennakoidaan hyvissä ajoin etukäteen.

Sujuva liiketoiminta edellyttää myös pienten arkipäiväisten asioiden ratkomista. Main IT:n palvelut ovat tällöinkin puhelinsoiton päässä.

—Hektisessä arjessa on suuri helpotus, kun voi soittaa jollekin joka auttaa, jos esimerkiksi Teams ei toimi tai puhelimien toiminnoissa on ongelmia. Vaikka nämä ovat pikkujuttuja, niiden merkitys arjen sujumisen kannalta voi välillä olla kriittistä.

Yhteistyökumppani, joka ottaa vastuun kokonaisuudesta

Hyvät yhteistyökumppanit ovat Hammashoivan liiketoiminnan kannalta strategisesti tärkeitä tekijöitä ja yhteistyökumppanit on valittu tarkasti.

—Ulkoistettuja palveluita valitessamme ostamme nimenomaan ammattitaitoa, osaamista ja vastuun jakamista. Pelkkien palveluiden tarjoajia riittää, mutta me edellytämme palveluilta myös kumppanuutta, jossa töiden tekemisestä otetaan aito vastuu ja joissa ajatellaan asiakkaan etua.  Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Main IT:n palveluihin ja emme voi kuin hehkuttaa Ronnyn asennetta palveluiden suhteen. On huojentavaa tietää, että yhteistyökumppaniin voi luottaa ja että asiat hoidetaan niin kuin pitääkin, ilman että tarvitsee vahtia vieressä.