Ricomix

Ricomix Oy on vuonna 1994 perustettu metallialan alihankkija, joka tarjoaa osavalmistusta metalli- ja teknologiateollisuuden yrityksille. Yritys sijaitsee Mustasaaressa ja se työllistää tällä hetkellä 15 henkilöä. Ricomix Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 1,3milj.€.

”Ronnyn palvelut ovat meille huipputärkeitä”

Ricomixin ja Main IT Oy:n yhteistyö alkoi vuonna 2008. Yritys tarvitsi IT-alan osaajaa, joka ottaisi vastuun sekä konehankinnoista että tietojärjestelmien huollosta, ylläpidosta ja tuesta. Nykyisin Backman hoitaa Ricomixille palvelimien, työasemien, verkon, tietoturvan ja laitteiden ylläpidon yhteistyökumppaninsa kanssa. Viimeisimpänä isompana projektina oli automaatiointegrointi, jossa tilaukset siirretään portaalista robottiohjelman avulla järjestelmään automatisoidusti.

—Tiesimme Ronnyn taidot jo entuudestaan, joten hänen valintansa meille oli helppoa. Halusimme tähän tehtävään kaverin, joka osaa katsoa asioita meidän näkökulmastamme sekä toimintamme että kustannusten suhteen. Hyvänä lisänä on se, että Ronnylla on kyky selittää monimutkaiset IT-järjestelmiin liittyvä asiat niin, että kaikki pysyvät kärryillä siitä mitä tehdään ja miksi, Ricomix Oy:n toimitusjohtaja Risto Keskikuru kertoo.

Ongelmatilanteessa apua saa heti

IT-järjestelmän kautta kulkevat tehtaalle mm. tilausten käsittelyt, mittapöytäkirjojen hakemiset ja töiden lähetteet – siis käytännössä kaikki, mitä töiden eteneminen vaatii.  Keskikuru pitää erityisen tärkeänä sitä, että IT-tuki on lähellä.

—Onhan se niin, että jos tietokoneiden kanssa tulee jotain ongelmaa, toiminta seisahtuu ja maailma kaatuu päälle yrityksen arjessa nopeasti.  Saamme IT-tuen hyvin nopeasti paikan päälle, jos sitä tarvitsemme. Lisäksi yksinkertaisempien juttujen hoitaminen onnistuu kätevästi joko puhelimitse tai etäyhteyden kautta.

Keskikuru arvostaa sitä, että pienemmissäkin asioissa voi kääntyä Backmanin puoleen. Esimerkiksi puhelimien vaihdon yhteydessä tietojen siirtäminen ja sovelluksien hakeminen ei ole enää pikkujuttu, vaan aikaa vievä toimenpide, jonka hän mielellään ulkoistaa.

Laitehankinnoissa säästetään rahaa

Keskikuru arvostaa sitä, että Backman varmistaa IT-palveluiden toimintakyvyn ennakoimalla laitehankinnat siten, ettei turhia ongelmia synny. Backman käy asiakkaan kanssa läpi tarvittavien laitteiden ominaisuudet ja suosittelee asiakkaalle niistä sopivimpia. Asiakkaan ei tarvitse murehtia siitä, millaiset laitteet pitää olla tai milloin niitä pitäisi päivittää.

—Ylimääräisiä laskuja huollosta ei yksinkertaisesti tule, koska laitteita uusitaan tarpeen mukaan.  Tietoturva pidetään ajan tasalla ja koneita huolletaan säännöllisin väliajoin. Toki meidänkin pitää ymmärtää avata kukkaronnyörit silloin kun uusista laitehankinnoista meille vinkataan.  
Sen lisäksi, että Ronnyn kanssa on tosi mukava tehdä yhteistyötä, hän tekee työnsä ammattilaisen otteella ja hoitaa työnsä jämptisti.